TEST: Zobna pasta Aquafresh Triple protection Fresh& Minty

PLUSI:

  • Občutek gladkosti in svežine
  • Zaščita pred kislinami
MINUSI:

  • Manjša standardna embalaža, manj vsebine
  • Cena na mililiter

Zobna pasta Aquafresh je najbolj prodajana zobna pasta za normalno vsakdanje ščetkanje zob v maloprodajnih trgovinah. V tubi je 75 mililitrov vsebine, ki jo sestavljajo tri barvne snovi. Vsaka barvna snov naj bi imela svojo koristno lastnost. Rdeča sestavina vzdržuje zdrave dlesni. Bela sestavina ohranja belino zob. Modra sestavina zagotavlja svež zadah.

Zobna pasta Aquafresh

Zobna krema Aquafresh

Zobna pasta ima svež vonj, ki je dokaj agresiven in prodoren v prostoru. Ima moča oziroma že skoraj izumetničen vonj po meti. Pasta je dovolj tekoča, da jo je enostavno iztisniti iz tube. Zamašek, ko ga zapremo, trdno ščiti vsebino pred izlivanjem. Pogosto se zgodi, da na zobno ščetko nanesemo preveč zobne kreme, ki jo z vodnim curkom zlahka sperem in pade v umivalnik. Na tak način lahko eno tubo zobne paste hitro porabimo, zato jo je potrebno na zobno ščetko nanesti manj in bolje vtreti. Zobna pasta Aquafresh je primerna tako za navadne kot tudi za električne zobne ščetke. Zelo dobro se kombinira tudi z večino zobnih nitk, med katerimi je najbolj priljubljena Oral-B Essential Floss.

Če boste kupili zobno pasto v slovenskih trgovinah, obstaja velika verjetnost, da boste prejeli zobno pasto Aquafresh za bolgarski, romunski, moldavski, srbski in črnogorski trg. Zobna pasta je proizvedena v Veliki Britaniji. Njena posebna prednost je 24 urna zaščita zobne sklenine pred kislinami in sladkorjem.

Za to fluoridno zobno pasta svetuje proizvajalec GlaxoSmithKline (GSK), da jo je priporočljivo uporabljati dvakrat na dan, vendar ne več kot trikrat. Paziti je potrebno, da je ne pogoltnemo preveč oziroma, da jo v celoti izpljunemo. Potrebno jo je držati stran od otrok. Za otroke mlajše od 6 let priporočajo, da se uporabi za grahovo zrno vsebine. Uporaba zobne paste Aquafresh je za otroke nujna ob budnem nadzoru staršev. V primeru zaužitja zobne paste pri otrocih, se je potrebno takoj posvetovati z zobozdravnikom ali zdravnikom.

Cena zobne paste je 2,40 EUR, kar je v primerjavi s cenami ostalih zobnih past v zlati sredini, čeprav za ta denar prejmemo le 75 mililitrov vsebine. Večje embalaže, s katero bi zobno pasto lahko kupili po nižji ceni na mililiter, praviloma ne moremo najti na policah trgovin.
Kdo ti lahko pomaga:

Beljenje zob v tvojem kraju?

Preverite:
Čiščenje zobnega kamna v tvojem kraju?

Preverite:
Ustni higienik v tvojem kraju?

Preverite:

Kontakt: info@mojzobar.si   |  O portalu in splošni pogoji

Vnos podatkov o zobozdravstvenih ambulantah je brezplačen, v kolikor nam pišete na zgornji kontakt.

Ste zobozdravnik?

Dobro je vedeti, današnji nasveti:
© 2024 MojZobar.si