TEST: Zobna nitka Oral-B EssentialFloss

PLUSI:

  • tanjka nitka, ki prodre tudi med zelo blizu raščene zobe
  • kvalitetna nitka (se ne cufa)
  • praktično ohišje
MINUSI:

  • dražeč vonj in okus
  • ni na voljo brez okusa
  • cena v Sloveniji

Zobna nitka Oral-B EssentialFloss je ena od najpopularnejših zobnih nitk v Sloveniji in tujini. Ker ta nitka nima izrazitih slabih lastnosti pri njej ne bo bojazni, da jo boste prenehali uporabljati še preden porabite vseh 50 metrov njene dolžine. Pravzaprav, če svojih zob še ne nitkatke, bo zobna nitka Oral-B EssentialFloss zagotovo prava prva izbira, ki jo boste kupili še naslednjič ali pa vam bo vsaj dodobra odprla vrata v čudoviti svet temeljitega čiščenja zob in boste vedeli, kakšno zobno nitko kupiti naslednjič.

Zobna nitka Oral BOhišje nitke Oral-B EssentialFloss je bele barve, okroglo in enostavno, vendar s suverenim zapiranjem pokrovčka, ki zagotavlja, da lahko nitko prenašate tudi v žepu ali med osebno toaleto in potovanjih. Na ohišju je tudi informacija o poreklu izdelave “Made in Ireland” ter serijska številka. Ohišje po uporabi odložimo med embalažne odpadke in s tem omogočimo nadaljnjo reciklažo. Z nekaj truda bi ohišje lahko odprli in razdrli navoj nitke.  Nalepka na ohišju sporoča, da gre za nitko z okusom mete in dolžine 50 metrov. Dvojezičnost napisov izdaja tudi, da je nitka narejena za vzhodnoevropski trgi – napisi so namreč v poljskem in madžarskem jeziku.

Nitko izvelčemo tako, da odpremo pokrovček in jo po cca 30 centimetrih izvleka odrežemo z vgrajenim rezilom. Čeprav se izvlek ne zatika, se pogosto zgodi, da se v ohišju preostala nitka ne zatakne pod rezilo in štrli v zrak ali vstran. V kolikor se nitka povleče v notranjost ohišja, kar se resnici na ljubo zgodi zelo redko, je potrebno ohišje odpreti in nitko pazljivo spraviti skozi luknjico ob rezilu.

Zobna nitka Oral-B EssentialFloss je voskana z okusom mete. Gre za zobno nitko tanjše debeline, kar ob pravilni uporabi zobne nitke zagotavlja čiščenje medzobnih ploskev pri ljudeh, ki imajo zobe zraščene bolj skupaj. Vonj in okus mete sta izrazita, zelo primerljiva z žvečilnim gumijem, zato utegneta biti za občutljivejše ljudi moteča – aroma je na trenutke lahko pekočega občutka, pri nekaterih ljudeh lahko kihanje. Okus v ustih ostane še približno 10 minut po nitkanju. Zobna nitka zaradi svoje manjše debeline zlahka prodre v prostor med zobmi in ne draži ali poškoduje dlesni oziroma ne povzroča krvavljenja dlesni. Zagotavlja dober oprijem in ne zdrsava med prsti. Nitke ne boste zlahka strgali in tudi če se bo med izvlekom dotaknila rezila, se ne bo scufala.

Cena nitke je v Sloveniji okoli 2,5€ in ob normalni uporabi zdrži okoli 2 do 3 tedne.

 

 




Kdo ti lahko pomaga:

Ustni higienik v tvojem kraju?

Preverite:
Osebni zobozdravnik v tvojem kraju?

Preverite:
Pregledi zob in kontrola v tvojem kraju?

Preverite:









Kontakt: info@mojzobar.si   |  O portalu in splošni pogoji

Vnos podatkov o zobozdravstvenih ambulantah je brezplačen, v kolikor nam pišete na zgornji kontakt.

Ste zobozdravnik?

Dobro je vedeti, današnji nasveti:




© 2024 MojZobar.si