TEST: zobna ščetka Curaprox Mega Soft (CS Surgical)

PLUSI:

  • nežna do dlesni
  • za specialno in vsakodnevno uporabo
  • kvalitetna švicarska izdelava
MINUSI:

  • prehitra obraba in deformiranje ščetin
  • cena vprimeru vsakdanje uporabe

Švicarsko podjetje Curaden je po prodajni uspešnici zobni ščetki Curaprox Ultra Soft 5460 razvilo še bolj mehko zobno ščetko s še bolj gostimi ščetinami. Gre za Curaprox zobno ščetko CS Mega Soft. Zobna ščetka ima kar 12 tisoč ščetin na površini glave, ki je celo manjša od njene popularnejše sestre Ultra Soft.

V resnici gre za ščetko, ki jo ljudem z bolj občutljivimi dlesnimi ali pacientom po oralni kirurški operaciji priporočajo zobozdravniki specialisti. Priporočili jo bodo tudi ustni higieniki, vendar bo v tem primeru nujno obiskati tudi vsaj osebnega zobozdravnika, ki bo pacienta pregledal. Po potrebi bo napisal napotnico za oralnega kirurga ali parodontologa.

Izjemno mehka zobna ščetka za izjemne potrebe

Zobna Krtacka Curaprox Mega Soft

Curaprox CS Surgical Mega Soft

Mehke in goste ščetine zobne krtačke Curaprox Mega Soft omogočajo nežno in previdno nego zob ob skrajno občutljivih dlesnih. Primerna je za čiščenje zob in dlesni po kirurškem posegu v ustni votlini, tudi v primeru, da so na dlesnih še prisotni kirurški šivi.

Ustna votlina je posebej občutljiva tudi po obsevanjih, zato se pacienti še nekaj dni ne odločajo za čiščenje zob, vendar bodo zlasti v takšnih primerih zobozdravstveni specialisti vedno predlagali ščetkanje z zobno ščetko, ki ima nežne, gladke in zelo mehke ščetine. Krtačka Curaprox CS Surgical Mega Soft omogoča čiščenje zob tudi v takšnih izjemnih primerih.

Pri uporabi zobne ščetke je priporočljivo, da uporabnk uporablja zobno pasto v kombinacii s klorheksidinom. Klorheksidin je močan antiseptik v medicini, ki je na voljo v trgovinah in lekarnah kot pogosta sestavina ustnih vodic.

Tudi za vsakdanjo uporabo

Proizvajalec Curaden priporoča ščetkanje z Mega Soft zobno ščetko tudi, ko pri roki nimate nobene druge zobne ščetke. Primerna je tudi za vsakdanjo rabo – jutranje in večerno ščetkanje v kombinaciji z uporabo zobne nitke. Vsakdanja uporaba je zaradi razmerja med uporabnostjo in ceno priporočljiva le za ljudi z zelo občutljivimi zobmi (na dotik, na mraz, na topoloto) in razdraženimi dlesnimi.

Za ostale uporabnike zaradi njenih zelo mehkih in občutljivih ščetin zobna ščetka CS Mega Soft ni priporočljiva. Ljudje so namreč med ščetkanjem navajeni na kontakt ščetin in zob. Pri Curaprox CS Surgical Mega Soft so ščetina skrajno mehke in ščetkanje z njimi ne da občutka, da se zobje čistijo. Zato uporabniki zobno krtačko preveč pritiskajo k zobem in ji s tem že po nekajdnevni uporabi deformirajo ščetine. Takšna zobna krtačka za uporabo ni več primerna.

Zobna krtačka Curaprox CS Surgical Mega Soft ima krajši ročaj in manjšo glavo kot ostale zobne ščetke, tudi tiste iz Curaprox linije. Namenjena je za natančno in nežno ščetkanje zob, zlasti za paciente s posebnimi razmerami v ustih. Zaradi dodanega pokrovčka je primerna tudi za potovanja oziroma prenašanje v torbici in etuijih.

Cena zobne ščetke Curaprox CS Surgical Mega Soft je v Sloveniji od 6 do 10 EUR.


Kontakt: info@mojzobar.si   |  O portalu in splošni pogoji

Vnos podatkov o zobozdravstvenih ambulantah je brezplačen, v kolikor nam pišete na zgornji kontakt.

Ste zobozdravnik?

Dobro je vedeti, današnji nasveti:
© 2024 MojZobar.si