TEST: Curaprox zobna ščetka 5460 Ultra Soft

PLUSI:

  • dobro očisti
  • varna za dlesni
  • kvalitetna izdelava
MINUSI:

  • varljiva mehkoba ščetkanja za nepoznavalce
  • trajnost ščetin
  • cena

Zobna ščetka Curaprox 5460 Ultra Soft je med najmehkejšimi zobnimi ščetkami za odrasle na trgu. Zato je pogosto priporočajo osebni zobozdravniki, ustni higieniki in parodontologi, predvsem pacientom, ki imajo probleme z občutljivimi ali razbolenimi dlesnimi. Kljub njeni uporabnosti pri pacientih z bolezenskimi stanji ustne votline, je zelo primerna kot vsakodnevna redna zobna ščetka.

CS5460Ščetka ima osemkotni ročaj, ki omogoči ščetkanje pod različnimi koti. Prijem je konkreten in natančen, med ščetkanjem se ročaj ne premika. Ker gre za resen izdelek, ščetka ni atraktivna, s turbo spojlerji in odvečnimi možnostmi prepogibanja v vseh 360 stopinj. Je pa zobna ščetka na voljo v zelo kričečih barvah, kar boste takoj opazili po nekaj obiskih (spletnih) trgovin.

Ostale zobne ščetke imajo zgolj približno 500 ščetin, Curaprox 5460 Ultra Soft pa ima v glavi 5460 mehkih ščetin, ki ob pravilnem čiščenju zob predstavljajo zelo učinkovito metodo ohranjanja ustne higiene. Glavna napaka uporabnikov te kompaktne zobne ščetke je zato premočno pritiskanje ščetin ob zobe in dlesni – kar je posledica mehkobnega občutka pri ščetkanju z njo v primerjavi z ostalimi zobnimi ščetkami.

Majhna glava zobne ščetke doseže tudi najbolj skrite kotičke ust oziroma jezika. Premočno pritiskanje zobne ščetke ob zobe in dlesni privede tudi najbolj očiten slabosti za nepoznavalce: razferanost ščetin že po 2 tednih rednega ščetkanja s to zobo krtačko. Kot vsaka druga, je tudi ta ščetka 1 mesecu neuporabna – vendar ne zato, ker bi se premočno obrabila, ampak ker je potrebno vsako zobno ščetko menjati vsak mesec.

Gre za vrhunski izdelek in čeprav so ščetine med najmehkejšimi izmed zobnih ščetkih na trgu, tudi za najbolj neobčutljive zobe in dlesni ne bodo premehke. V praksi so znani primeri, ko ljudje po tem, ko so se srečali z zobno ščetko Curaprox 5460 Ultra Soft, niso želeli uporabljati nič drugega kot 5460, niti zelo popularnih električnih zobnih ščetk.

Že po nekaj tednih uporabe te krtačke, boste občutili in opazili razliko v čistoči zob ter izboljšanem stanju vaših dlesen. In če bo kmalu napočil tisti dan, ko bo potrebno ponovno obiskati zobozdravnika, boste lahko pomirjeni, da bo tudi zobozdravnik opazil izboljšanje.

Cena ščetke je v Sloveniji od 3€ do 4,5€ in ob normalni uporabi zdrži do 4 tedne.
Kdo ti lahko pomaga:

Ustni higienik v tvojem kraju?

Preverite:
Osebni zobozdravnik v tvojem kraju?

Preverite:
Pregledi zob in kontrola v tvojem kraju?

Preverite:

Kontakt: info@mojzobar.si   |  O portalu in splošni pogoji

Vnos podatkov o zobozdravstvenih ambulantah je brezplačen, v kolikor nam pišete na zgornji kontakt.

Ste zobozdravnik?

Dobro je vedeti, današnji nasveti:
© 2024 MojZobar.si