5 slabosti, ki nas doletijo, ko boli zob

Zobobol prikuje še tako močnega človeka k tlom. Nihče ni imun na bolečino vnetega živca. Ko boli zob postanemo šibkejši in hitro se zgodi, da pokažemo svojo slabo plat, ki se odraža na različne načine:

  1. Razsipnost z denarjem. Boleč zob je potrebno urediti. Potem bo življenje veliko lepše! Mnogi ljudje lahko potrošijo ogromne vsote denarja, da uredijo stanje svojih zob. Denar ni pomemben. Naj stane kolikor hoče oziroma lepo je biti zobozdravnik.
  2. Izguba občutka za podrobnosti. Ko vas boli zob, raje ne hodite v službo, ne opravljajte mentalno zahtevnih nalog. Rezultat bo slab. Še slabši, kot bi to počeli v okajenem stanju. Ne vozite avta, raje naročite taksi do najbljižje zobozdravstvene ordinacije. Ponoči in med vikendi delujejo tudi dežurne.Zobobol
  3. Slaba slovnica. Na portalu Boli.me se javljajo ljudje s hudimi zoboboli in zobozdravstvenimi težavami. Stopnja zobobola je skladna z napakami v besedilu, ki so ga zobni pacienti sposobni napisati. Napačno pa je misliti obratno: tisti, ki niso sposobni pravilne slovnice, si zobobol tudi zaslužijo. Toporišič je očitno imel zelo zdrave zobe.
  4. Nasilje. Tale je iz zobozdravstvene čakalnice. Ker seveda ljudje z otečenimi lici ne razumejo pravil medicinkse triaže, se družno uprejo, ko pokličejo v ordinacijo nekoga, ki je šele prišel. Vpitje, prerivanje in močno trkanje po vratih zobozdravstvene ordinacije se ne splača, ker bodo na koncu vedno pristali na zobozdravniškem stolu. Zobozdravniku pa se ni pametno zameriti – zato spoštujte pravila obnašanja pri zobozdravniku.
  5. Ztekanje k alternativnim metodam ozdravitve. Kaj je že tista branjevka na tržnici rekla, da deluje? Ali pa tisti čudežni zdravilec? Vedno bolj je razširjena homeopatija v zobozdravstvu.

Da bodo zoboboli čim bolj redki, pazimo na zobno higieno. Hodimo na redne zobozdravstvene preglede. In nitkamo zobe – to je eden najboljših načinov, kako jih ohraniti zdrave.
Kdo ti lahko pomaga:

Osebni zobozdravnik v tvojem kraju?

Preverite:
Pregledi zob in kontrola v tvojem kraju?

Preverite:
Zdravljenje kariesa in belo plombiranje v tvojem kraju?

Preverite:

Kontakt: info@mojzobar.si   |  O portalu in splošni pogoji

Vnos podatkov o zobozdravstvenih ambulantah je brezplačen, v kolikor nam pišete na zgornji kontakt.

Ste zobozdravnik?

Dobro je vedeti, današnji nasveti:
© 2024 MojZobar.si