TEST: Zobna nitka Curaprox DF 834

PLUSI:

  • kvalitetna protibakterijska obloga
  • kvalitetno ohišje
MINUSI:

  • cefranje, slabo rezilo
  • debela nitka
  • redek voščeni premaz
  • cena v Sloveniji

Zobna nitka Curaprox DF 834 je pogosto priporočilo osebnih zobozdravnikov ter ustnih higienikov, vendar se je na testu izkazala premalo udobna za uporabo, čeprav glede čiščenja zob zagotavlja vrhunsko kvaliteto.

OCuraprox zobna nitka df 834hišje nitke Oral-B EssentialFloss je zelo kvalitetno. Človek ima občutek, kot da gre za zobozdravstveni pripomoček, ki ga imajo v žepih svoje uniforme zobozdravniki. Embalaža je rahlo dolgočasna, s klasičnim rezilom in pokrovčkom, ki ob zapiranju ali odpiranju naredi glasen klik.

Po povleku zobne nitke iz ohišja in poskusu pretrganja z potegom ob rezilo, se le del nitke pretrga. Za popolni rez je potreben  zelo konkreten poteg nitke ob rezilo. Nitka se pogosto ne pretrga v celoti in se razcefra. Po več poskusih nam bo uspelo, vendar bomo v tem času potegnili že za 50% več nitke kot jo potrebujemo. Sicer je nitka kvalitetna in se vam med nitkanjem ne bo strgala.

Zobna nitka Curaprox DF 834 je voskana, čeprav lastnosti voska ob nitkanju skoraj ni čutiti. Nitka se zato med zobmi težko premika. Občutek je kot, da bi vlekli vrv med zobmi. Ob takšnem nitkanju je možno občutiti tudi vročino, ki nastaja zaradi trenja med nitko in zoboma. Pogosto se nitka zatika tudi ob izvleku iz medzobnega prostora.

Nitka je primerna za ljudi z večjim razmakom med zobmi. Njena ploščata oblika ima bolj učinek zobnega traku kot zobne nitke. Če je Curaprox DF 834 vaša prva nitka obstaja nevarnost, da se vam bodo zamerile vse zobne nitke, zato ne obupajte in preizkusite tudi ostale v zobne nitke v ponudbi podjetja Curaprox in drugih proizvajalcev.

Cena nitke je v Sloveniji okoli 3,5€ in ob normalni uporabi zdrži do 3 tedne.


Kontakt: info@mojzobar.si   |  O portalu in splošni pogoji

Vnos podatkov o zobozdravstvenih ambulantah je brezplačen, v kolikor nam pišete na zgornji kontakt.

Ste zobozdravnik?

Dobro je vedeti, današnji nasveti:
© 2024 MojZobar.si