TEST: Curaprox Curakid CK4260 – zobna ščetka za otroke

PLUSI:

  • izredno dobro očisti
  • igled za otroške oči
  • kvalitetni materiali
MINUSI:

  • varljiva mehkoba ščetin
  • trd rob ročaja
  • cena

Švicarsko podjetje Curaden je podjetje z široko paleta izdelkov za ustno higieno in zobodravstvo serije Curaprox. Poleg zelo uspešne serije zobnih ščetk za odrasle ponujajo tudi kvalitetne zobne krtačke za otroke. Njihova najbolj prepoznavna zobna ščetka za otroke je Curaprox Curakid CK4260.

Ščetka ima okrogel ročaj z gumijastimi obroči, ki zagotavljajo trden oprijem tako otroku, v kolikor si zobe čisti sam, kot tudi odraslim, ki morajo skrbeti za ustno higieno svojih otroko že od prvega mlečnega zoba naprej. Curaprox Curakid ima na robu ročaja razširjen podstavek, kar v kopalnici zelo olajša njeno hrambo in zagotavlja, da se zobna krtačka ne dotika ostalih površin in ni potrebe, da jo hranimo v lončku z ostalimi zobnimi ščetkami, saj stoji pokonci samostojno.

Zobna krtačka za otroke

Otroška zobna ščetka Curakid

Glava zobne ščetke Curaprox Curakid je nekoliko manjša od glave zobne ščetke za odrasle Curaprox 5460 Ultra Soft ter ima zato tudi manj ščetin – kot že naziv pove je ščetin 4260. Tudi pri zobni krtački Curaprox Curakid so ščetin zelo mehke in goste, kar olajša čiščenje zob in ne terja pretiranege pritiskanja ob zobe in dlesni, da bi zagotovili čistočo otrokove ustne votiline. Zaradi majhne glave in upognjenega vratu doseže ščetka učinkovito tudi zobe, ki so nekoliko bolj skriti v ustih otroka. Zelo dobro pa doseže tudi ploskve med zobmi ter prostore med zobmi in dlesnimi.

Zaradi njenega izgleda, ki bolj spominja na igračo kot na vrhunski izdelek serije Curaprox, jo bodo otroci zelo hitro vzljubili in jo vzeli za svojo. Nekaterim otrokom bodo zelo všeč bleščice v ročaju ter možnost vsakokratne izbire različne barve zobne ščetke. Tako kot pri odraslih je potrebno tudi pri otrocih vsak mesec zamenjati zobno ščetko z novo.

Pri ščetkanju z zobno krtačko Curaprox Curakid CK4260 je potrebno paziti, da ne poškodujemo otrokovih dlesnih ali ustne votline z zgornjim delom ročaja (kjer ni ščetin). Prav tako moramo paziti, da ščetin ne pritiskamo premočno ob dlesni, saj lahko pride do trajnih fizičnih poškodb in posledično odmika dlesni od zoba. Prav tako se lahko slabo očiščena zobna pasta trdovratno vsidra med zobne ščetine in jo je zaradi gostote ščetin kasneje zelo težko očistiti.

Ščetka bo zagotovo dober sopotnik otroku v svet ustne higiene, pri čemer pa je potrebno poskrbeti, da njene pomanjkljivosti, ki so resnici na ljubo bolj posledica neskrbnega ravnanja odraslih, ne pridejo preveč do izraza. Po ščetkanju z njo bodo otroci veliko raje ui z manj strahu obiskovali zobozdravnika, saj bo verjetnost dobre ustne higiene z njeno uporabo večja.

Cena otroške zobne ščetke Curaprox Curakid CK4260 se giblje med 4 EUR in 6 EUR, odvisno od trgovine in lokacije nakupa.
Kdo ti lahko pomaga:

Otroško zobozdravstvo v tvojem kraju?

Preverite:
Pregledi zob in kontrola v tvojem kraju?

Preverite:
Ustni higienik v tvojem kraju?

Preverite:

Kontakt: info@mojzobar.si   |  O portalu in splošni pogoji

Vnos podatkov o zobozdravstvenih ambulantah je brezplačen, v kolikor nam pišete na zgornji kontakt.

Ste zobozdravnik?

Dobro je vedeti, današnji nasveti:
© 2024 MojZobar.si