TEST: Kvalitetne zobne paste po nižjih cenah

V trgovinah, spletnih trgovinah in lekarnah je v ponudbi veliko zobnih past, ki se prodajajo po nižjih cenah, tudi pod 2 EUR za kos. Ponavadi gre za tube z vsebnostjo 75 mililitrov, ki trajajo ob rednem ščetkanju z zobno ščetko od dva do tri tedne. Niso pa vse poceni zobne paste ustrezne za uporabo in nakup. Predstavljamo izbor zobnih past nižjega cenovnega razreda, ki so kljub ceni dovolj kvalitetne za 2-krat dnevno ščetkanje zob. Primerne so tudi za ščetkanje z električno zobno ščetko.

Aquafresh zobne paste

Aquafresh je linija zobne paste proizvajalca GlaxoSmithKline iz Velike Britanije. Že po embalaži in izgledu izstopa Aquafreshov logotip: popoln nanos paste s tremi črtami na zobni ščetki imenovan tudi “Iconic Nurdle Device”. Medtem ko v liniji zobozdravstvenih pripomočkov Aquagfresh najdemo tudi ustno vodico in zobne ščetke, pa je zobna pasta glavni produkt te blagovne znamke.

Aquafresh triple protection: Fresh & minty

Aquafresh zobna pasta srednjega razreda

Zobna pasta Aquafresh Fres & minty

Zobna pasta Fresh & minty je v trgovinah in drogerijah v 75 ml tubi na voljo po 2.49 EUR, med znižanji pa jo lahko kupite tudi pod 2 EUR. Odlikuje jo klasičen okus brez prevladujočih arom in je primerna kot zobna pasta za odrasle. Priporočljivo ščetkanje je do 3-krat dnevno. Reklamira se kot zobna pasta s trojno zaščito. In sicer ščiti zobne dlesni in preprečuje njihova vnetja. Krepi zobno sklenino in preprečuje zobno gnilobo. Ter zagotavlja svež zadah, kar je posledica meti podobne primesi v tej zobni pasti. Aquafresh Fresh & minty obljublja 24-urno zaščito pred delovanjem slakdornih kislin, ki uničujejo zobno sklenino in povzročajo karies. Je zobna pasta, ki vsebuje fluor in sicer 1450 ppm.

Aquafresh triple protection: Mild & minty

Aquafresh zobna pasta z meto

Aquafresh Mild & minty “herbal” – zobna pasta z zelišči

Mild & minty je podobna zobna pasta iz linije Aquafresh, po setavinah in vsebnosti fluorida zelo podobna zobni pasti Fresh & minty. Dodatno vsebuje tudi snov “carrageenan”, ki jo pridelujejo iz rdečih morskih alg. Njen okus je nekoliko agresivnejši kot pri Fresh & minty, vendar še vedno dovolj blag, da ne povroča neugodnega pečenja ust. Svežina po ščetkanju z zobno pasto Mild & minty bo tako trajalo nekoliko dlje, kar v praksi pomeni še do 1 uro po ščetkanju. Tudi ta aquafresh zobna pasta se ponaša s trojno zaščito zob, dlesni in zadaha iz ust. Proizvajalec tudi opozarja, da se v primeru vnetja povzročenega zaradi uporabe te zobne paste posvetujete z zobozdravnikom. Cena zobne paste Aquafresh Mild & minty se giblje podobno kot Fresh & minty in za 75 mililitrsko tubo ne presega 3 EUR.

Colgate zobne paste

Colgate belilni učinek

Colgate zobna pasta Max White za belilni učinek zobnega ščetkanja

Colgate je ameriška blagovna znamka, ki izvira iz korporacije Colgate-Palmolive. Korporacija proizvaja izdelke za gospodinsjtva, osebno nego ter higieno. Zobne paste Colgate so tudi v Sloveniji zelo uveljavljene in dostopne po razmeroma ugodnih cenah. Zobne paste Colgate so v Slovenijo uvožene iz Italije.

Colgate MaxWhite

MaxWhite zobna pasta se poleg njene uporabnosti za redno ščetkanje spogleduje tudi z sredstvi za beljenje zob. Sicer v zelo blažji obliki, saj obljublja belilni učinek šele z redno trajnejšo uporabo. Vsebovala naj bi bele mikro kristale in ni primerna za otroke pod 7 leti. Vsebnost tube zobne paste Colgate MaxWhite je 75 ml in zagotavlja do 3 tedne redne vsakodnevne uporabe. Gre za zobno pasto z dodanim fluoridom (1450 ppm) in osvežilnimi metinimi kristali.

Colgate MaxFresh

MaxFresh je Colgatova zobna pasta, ki obljublja svežino z učinkom hlajenja in pomirjanja vnetih dlesni. Zobna pasta vsebuje fluorid v vsebnosti 1450 ppm. Na embalaži je simbol snežnike, kar zobna pasta izkaže pri trajnejši uporabi. Colgate MaxFresh za razliko od MaxWhite obljublja tudi dodatno svežino in čiščenje ustne votline, bolj bele zobein zaščito pred zobno gnilobo (kariesom).

Maxfresh zobna pasta Colgate

Colgate MaxFresh za svežino v ustih

Parodontax zobne paste

Parodontax je podobno kot Aquafresh linija zobnih past korporacije GlaxoSmithKline. Posebej se osredotoča na zaščito pred vnetji dlesni. Parodontologi in zobozdravniki priporočajo Parodontax in podobne zobne paste, ki so namenjene negovanju zdravja dlesni, tistim pacientom, ki kažejo znake občutljivejših dlesni. Nikakor pa tovrstne zobne paste niso namenjene samemu zdravljenju parodontoze.

parodontax ehinacea

Parodotnax zobna pasta z ameriškim slamnikom

Parodontax zobna pasta je namenjena ustavljanju krvavljenja dlesni in njihovi krepitvi skozi čas. Zelena Parodontax zobna pasta je posebej zasnovana za ljudi, ki med ščetkanjem zob pljuvajo kri, kar je znak za težave z dlesnimi. Njena dodatna blagodejna učinkovina izhaja iz ameriškega slamnika (Ehinacea), ki je v farmaciji in medicini pogost naravni dodatek k zdravilom. Bolne dlesni so najbolj pogost razlog za izpadanje zob, kar imenujemo parodontoza. Parodontax zobna pasta je pakirana v 75 ml tubo in vsebuje 1400 ppm fluorida. Cena zobne paste Parodontax je do 5 EUR za tubo. Zobna pasta ni primerna za otroke do 12. leta starosti.
Kdo ti lahko pomaga:

Beljenje zob v tvojem kraju?

Preverite:
Osebni zobozdravnik v tvojem kraju?

Preverite:
Ustni higienik v tvojem kraju?

Preverite:

Kontakt: info@mojzobar.si   |  O portalu in splošni pogoji

Vnos podatkov o zobozdravstvenih ambulantah je brezplačen, v kolikor nam pišete na zgornji kontakt.

Ste zobozdravnik?

Dobro je vedeti, današnji nasveti:
© 2024 MojZobar.si