Krivi zobje kot lepotni ideal?

Če se pri nas trudimo imeti ravne, lepe in bele zobe, je lepotni ideal krivih zob na Japonskem vse bolj pogosta izbira tako žensk kot moških. Krivi zobje so pri nas zaželeni za pusta v obliki »vampirskih zob«, za vsak dan pa jih ne bi želeli imeti in bi se najverjetneje odločili za kzmetični poseg, s katerim bi nam zravnali zobe.

krivi-zobje-otrodont

Na Japonskem pa zobozdravniki izvajajo kozmetične posege in sicer se tam navdušujejo nad krivimi zobmi. Takšen videz se imenuje »yaeba«, gre za podaljšane podočnike, kateri so postali pravi modni hit. Yaeba pomeni dvojni zob in je namen ustvariti otroški videz, nasmeh. Gre za videz, katerega imajo otroci, ko jim mlečne zobke izpodrivajo stalni.

Torej, nasmešek z razmetanimi zobmi? Na Japonskem bi bili videti prav ljubki, saj se takšen videz povezuje z otroškim videzom. Ženske bi naj bile videti še privlačnejše. Nenavadno zobovje je tako postala kozmetična storitev, katero zobozdravniki ponujajo in nameščajo manj stalne ali stalne podaljške na podočnike. Najbolj zanimivo je, da so za takšen poseg Japonci pripravljeni odšteti celo zelo visoke zneske.

Da se je yaeba videz tako razširil in postal moden hit se pripisuje glasbenicam, ki so ta videz prevzele za svoj zaščitni znak. Tako se za ta videz odločajo celo deklice, srednjošolke, itd., katere imajo običajno zagotovljene celo popuste za doseganje takšnega videza.
Torej, Japonska lepota oziroma videz zob se zelo razlikuje od našega. Ne glede na to ali si štejemo v dobro ali v slabo. Nepopolnost zob je za nekatere mora, za druge pa lepotni ideal.

Se spomnite osemdesetih let, ko je postal razmak med zgornjimi enkami seksi in to zaradi Madonne?
Kdo ti lahko pomaga:

Ortodont v tvojem kraju?

Preverite:
Estetsko zobozdravstvo v tvojem kraju?

Preverite:
Zobne luske v tvojem kraju?

Preverite:

Kontakt: info@mojzobar.si   |  O portalu in splošni pogoji

Vnos podatkov o zobozdravstvenih ambulantah je brezplačen, v kolikor nam pišete na zgornji kontakt.

Ste zobozdravnik?

Dobro je vedeti, današnji nasveti:
© 2024 MojZobar.si