5 razlogov, zakaj bi morali vsi odrasli k ortodontu

Verjetno smo vsi upali, da nikoli ne bomo morali nositi zobnega aparata. Če smo koga kdaj videli z njim, pa se nam je ta morebiti zazdel prav simpatičen. Kakorkoli, so ljudje, ki potrebujejo ortodonta, kateri lahko pomaga »spraviti zobe na pravo mesto«. Torej »premika« zobe s pripomočki, ki so temu namenjeni in tako odpravi potrebo po brušenju zdravih zob ter s tem na nek način olajša delo zobozdravnika.

dober-ortodontObičajno se nepravilnost zob oziroma »krivi« zobje kažejo že v otroštvu in je dobro, da že takrat poskrbimo, da ti najdejo »pravo smer«. Vsekakor pa je tudi pomembno, da ortodonta obiščejo odrasli. Predvsem tisti, ki morebiti kot otroci niso bili deležni ortodontskega zdravljenja. Razlog za to je običajno estetski videz in v kolikor si želimo zob, ki so nam morebiti bili potrebno tudi v otroštvu, starostnih omejitev za obisk ortodonta ni, zato lahko to storimo kadarkoli.

 

 

Pri odraslih je lahko ortodonsko zdravljenje v sklopu sanacije zobovja.

  1. Vam manjka zob ali pa imate širok viden razmak med zobmi?
  2. Za zdravljenje nepravilnosti zobovja pri odraslih.
  3. Še eden od razlogov, zakaj bi odrasli morali ortodontu je ta, da v kolikor bi kdaj potrebovali kronico ali most, je to veliko lažje v kolikor so zobje ravni.
  4. Pomembno je tudi vedeti, da ravni zobje izboljšajo funkcijo.
  5. Zagotovo pa je zdrav nasmeh tudi nekaj kar dobro vpliva na našo samozavest.

Za ravne zobe ni nikoli pozno, ne glede na starost ali morebitne nepravilnosti, je najbolje, da se odpravimo ortodontu, ki bo zagotovo rešil pereč problem ukrivljenih zob.
Kdo ti lahko pomaga:

Ortodont v tvojem kraju?

Preverite:
Estetsko zobozdravstvo v tvojem kraju?

Preverite:
Popravilo poškodovanih zob v tvojem kraju?

Preverite:

Kontakt: info@mojzobar.si   |  O portalu in splošni pogoji

Vnos podatkov o zobozdravstvenih ambulantah je brezplačen, v kolikor nam pišete na zgornji kontakt.

Ste zobozdravnik?

Dobro je vedeti, današnji nasveti:
© 2024 MojZobar.si