Paradontolog

Paradontolog je zobozdravnik, ki je specializiran za preventivno odkrivanje in zdravljenje paradontalne bolezni, ter za primerno postavitev zobnih vsadkov. Paradontologi so tudi strokovnjaki za zdravljenje ustnega vnetja. Izobra┼żevanje paradontologov se nikoli ne kon─Źa. Slediti morajo razvoju najnovej┼íim metodam za diagnosticiranje in zdravljenje paradontalne bolezni. Usposobljeni pa so tudi za opravljanje kozmeti─Źnih paradontalnih postopkov.

nonsurgical_periodontics

Paradontitis je vnetje obzobnih tkiv. Zelo pomembno je, da vnetje zdravimo ┼że na samem za─Źetku razvoja bolezni. Paradontitis ponuja ┼íirok spekter na─Źinov zdravljenja, kot so lu┼í─Źenje ali bru┼íenje korenin. Pri tem na─Źinu zdravljenja se o─Źisti oku┼żeno povr┼íino korenine. Ena izmed mo┼żnosti zdravljenja pa je odstranitev po┼íkodovanega tkiva. Prav tako za zdravljenje bolnikov s hudimi te┼żavami z dlesni, obstaja veliko vrst kirur┼íkih posegov. Paradontologi so poleg zdravljenja bolezni usposobljeni tudi za postavitev in popravilo zobnih vsadkov.

Pri prvem obisku paradontolog obi─Źajno pregleda bolnika in preu─Źi njegovo celotno zdravstveno (bolezni srca, sladkorna bolezen, nose─Źnost) in zobozdravstveno zgodovino. Ti podatki so za paradontologa zelo pomembni, saj mora vedeti, ─Źe bolnik u┼żiva kakr┼ínakoli zdravila, ki lahko vplivajo na zdravljenje bolezni.

dentalmobility

Paradontolog preu─Źi stanje ustne votline, preveri ─Źe obstaja recesija dlesni, preveri ugriz in trdnost zob, ter kako mo─Źna so obzobna tkiva. Za preverjanje stanja obzobnega tkiva uporablja tudi merilni in┼ítrument, imenovan merilna sonda. Sondo paradontolog postavi med zobe in dlesni, ter dolo─Źi globino in velikost obzobnih ┼żepkov. Za opazovanje kosti pod dlesnimi, pa je v veliko pomo─Ź tudi rentgen.

Kako do paradontologa?

Obisk paradontologa vam ponavadi priporo─Źi kar splo┼íni zobozdravnik. Paradontalna bolezen v primerjavi z drugimi kroni─Źnimi boleznimi postaja vedno bolj raz┼íirjena. Vedno bolj je tudi pogosta pri starih ljudeh. Za zdravljenje je potrebno veliko strokovnega znanja usposobljenih strokovnjakov, ki v sodelovanju s splo┼ínimi zobozdravniki dosegajo kar najbolj┼íe rezultate.
Kdo ti lahko pomaga:

Parodontolog v tvojem kraju?

Preverite:
Osebni zobozdravnik v tvojem kraju?

Preverite:
Ustni higienik v tvojem kraju?

Preverite:


Kontakt: info@mojzobar.si   |  O portalu in splo┼íni pogoji

Vnos podatkov o zobozdravstvenih ambulantah je brezpla─Źen.
Ste zobozdravnik?


© 2017 MojZobar.si